Toertocht  Toertocht  Toertocht Toertocht  Toertocht

Toertocht

Toertocht

Toertocht

Toertocht

Toertocht

mrt 1, 2018

Schoner rijden


Recentelijk is het iniatief om een collectief cluboverstijgende samenwerking aan te gaan gelanceerd. Samen met andere bromfietsclubs maken we een vuist om milieubewust om te gaan met de uitvoering van onze bromfietshobby. 

Dit artikel is gebasseerd op een reeks artikelen van de Puch66 club (http://www.puch66.nl/schoner-rijden/). 

De politiek heeft de keuze gemaakt om de milieueisen in, nu nog overwegend grote steden, aan te scherpen. Amsterdam heeft bijvoorbeeld een milieuzone ingesteld om tweetakt bromfietsen te weren. Als tegengeluid is een collectief van oldtimerclubs een samenwerking aangegaan om leden bewust te maken van hun gedrag op het milieu. Het bewust worden van keuzes die we maken met betrekking tot het gebruik van oliën en mengsmeringen, maar ook de impact van ons rijgedrag op het milieu behoren hiertoe. 

De volgende clubs zijn aangesloten bij dit collectief: 

 

De uitwerking van deze samenwerking zal komende tijd duidelijk worden. De eerste stappen zijn gezet in de vorm van een logo. Dit logo "Schoner rijden kan!" laat zien dat we bezig zijn om oldtimerbromfietsliefhebbers bewust te maken van de impact van hun hobby op het milieu. Meer informatie is te vinden op de website van puch66