Mijn naam is Jan Poelman en ik woon in Arnhem. Na lang zoeken ben ik sinds april 2016 (wederom) eigenaar van een Yamaha FS1 geworden. De aankoop was echter verre van compleet zodat er nog veel onderdelen gezocht moesten worden. Daarna spullen laten stralen, poeder coaten en naar de spuiter brengen. 

   

 

Op 13 juli 1976 kon ik voor het eerst legaal op een brommer rondrijden, het was een mooie tweedehands Yamaha FS1 waar ik flink voor gespaard had. Nu weet ik dat het een 378 Popsicle Purple was. Jullie kunnen wel raden hoe mijn nieuwe aanwinst er dus uit moest komen te zien..... De deadline die ik mijzelf had gesteld (40 jaar na dato), is helaas niet gelukt. De spuiter had wat meer tijd nodig dan ik hoopte. Gelukkig was het resultaat dik in orde. 

 

 

Als beginnend restaurateur uiteraard flink lopen tieren en mopperen vooral op de Chinese fabrikanten van imitatie onderdelen. Pasvorm neemt men vaak met een korreltje zout. Verder nog tegen allerlei andere problemen aangelopen waarvan een, door de verkoper, verkeerd in elkaar geflanste ontsteking voor de meeste problemen heeft gezorgd. Verder bleek er, na het spuiten, een gat in de tank te zitten en heb ik drie nieuwe uitlaten gekocht voordat er eindelijk een naar mijn zin was. Rij nu met de originele Yamaha snelle uitlaat de: 355. Heb erg veel steun ontvangen van clublid Bob Meijerman en dankzij hem zijn de meeste problemen nu opgelost. Heb inmiddels zo’n 750 km gereden sinds augustus 2016, vaak met een dikke grijns! 

Ik kwam onderweg naar Bob stil te staan, kortsluiting op de ontstekingspoel. Gezien de km-stand was het of Den Duvel ermee speelde! Heb een maat grotere sproeier erin want met de vorige was de bougie wel heel erg licht.